OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Anchor Brewingin tulevaisuudessa nähdään epävarmuutta!

with one comment

USA:n tunnetuimpiin kuuluva pienpanimo Anchor Brewing Company PLC  San Franciscosta Kaliforniasta on myyty. Ostaja on alalla aivan tuntematon The Griffin Group, joka muodostaa olutpanimon ympärille laajan perinteistä käsityötä kunnioittavan panimo-tislaamo -yrityksen, jonka nimi on Anchor Brewers & Distiller LLC. Huhu myynnistä levisi maanantaina (26.4.) ja herätti pienpanimoalaa seuraavien keskuudessa vakavaa huolta Anchorin tulevaisuudesta.

Yritysryppääseen kuuluu myös Suomessakin tunnettu BrewDog PLC, Iso Britannian merkittävin pienpanimo ja Skotlannin suurin itsenäinen panimo. Griffin Group hankki osakkuuden BrewDogista vuonna 2009 ja he ovat perustaneet USA:han BrewDog USA LLC -yhtiön.

Uuden olutkulttuurin veturi

USA:n uuden olutkulttuurin huomattavimpiin perustajiin kuuluva Fritz Maytag hankki huonossa jamassa olevan sanfranciscolaispanimon vuonna 1965. Panimo oli perustettu vuonna 1896 ja jäämässä muiden itsenäisten pienpanimoiden tapaan isojen toimijoiden jalkoihin.

Maytag alkoi valmistaa perinteitä kunnioittavia, maukkaita ja luonteikkaita oluita. Steam Beer (4,9 %), Liberty Ale (6,0 %), Porter (5,6 %), Old Foghorn Ale (8,0 – 10,0 %) ja joulun kausioluet (Christmas Ale) ovat tuttuja myös suomalaisista valikoimista. 1990-luvulla Maytag kiinnostui myös käsintehdyistä tisleistä.

The Griffin Group on sijoitus- ja konsulttiyritys, jonka tavoitteena on saada kuluttajien ulottuville laadukkaita alkoholijuomia. Yrityksen taustalla ovat Keith Greggor ja Tony Foglio, joita kutsutaan ”alkoholiteollisuuden veteraaneiksi”. Fritz Maytag on täysin sydämin mukana uudessa kuviossa ja hänet on nimitetty Anchor Brewers & Distillers -yrityksen ”hallituksen emeritus-puheenjohtajaksi”.

OLUTVERKON tuoreita arvioita Anchor-oluista (tulossa enemmänkin!):

* Anchor Porter, Anchor Brewing Company, San Francisco, Kalifornia, USA

5,6 %-til., kantavierre 17,0 p-%, katkeroainepitoisuus 30 EBU, väri 300,0 EBC, tumma pintahiivaportteri.
Kertalasipullo 0,355 l. Anniskeluhinta 6,60 e. Maahantuoja Servaali Oy
.

Anchor (ankkuri) portteria on tuotettu vuodesta 1974. Vuonna 1896 perustetun panimon vuonna 1965 henkkinut yhdysvaltalaisen uuden olutkulttuurin merkittävin perustaja Fritz Maytag tavoittelee vanhanaikaista, käsin tehtyä portteria, joka humaloidaan melko voimakkaalla kädellä tuoreilla käpyhumalilla.

Väri on täysin musta, läpinäkymätön, kirkasta valoa vasten voi erottaa punertavaa sävyä. Vaahto on ruskea, tiheä, vankka, kestävä. Tuoksu on paahteinen, lakritsainen, monipuolinen. Maku on täyteläinen, paahteinen, lakritsainen, katkeroinen, raikkaan hedelmäinen, luumumainen, luonteikas.

 

Lue lisää tuoreita olutarvioita!

Mainokset

Written by Toimittaja

28.04.2010 klo 17:10

Kategoria(t): Olut, Olutkulttuuri, Panimot

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Voi ei! Meneekö tämäkin mönkään. Tosin uutinen ei tunnu KOVIN traagiselta. Onhan Maytag toki jo tehnyt vallankumoustaan peräti 45 vuotta! Toivottavasti oluiden tinkimätön vanhanaikaisuus säilyy ja ystävien määrä lisääntyy.

    Tykkää

    Ankkurin ystävä

    29.04.2010 at 16:37


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: