OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Tanskalaispanimo teki Suomeen jouluoluen

with 2 comments

No niin!

Nyt on tanskalainen pienpanimo Mikkeller tehnyt jouluoluen Suomen markkinoille! Saksalaista altbier-oluttyyliä jäljittelevän oluen alkoholipitoisuus on 4,5 %. Nimi ja etiketti ovat silkkaa suomea: Herra Huurteinen.

Tervetuloa!

Lue OLUTVERKON testiryhmän tuore arvio!  Maista ja kommentoi! Myös ilmiötä.

Herra Huurteisesta ja alt-oluttyylistä:  

* Herra Huurteinen, valmistuttaja: Mikkeller, Kööpenhamina, Tanska; valmistuspaikka: De Proef Brouwerij, Lochristi-Hijfte, Belgia

4,5 %-til., kantavierre O.G. 1044, katkeroaineet 30 IBU, väri 23 EBC, puolitumma pintahiivaolut, saksalaistyylinen altbier

Väri on puolitumma, punaisen ruskea, kirkas. Vaahto on valkea, paksu, runsas, epätasainen, kestävä. Oikealla tekniikalla tuoppiin voi kaataa pitkään kestävän ”huurteisen”. Tuoksu on vahva, hedelmäinen, katkeroinen. Miellyttävä tuoksu lehahtaa heti kun pullon avaa. Maku on täyteläinen, vahva, pehmeän ja raikkaan hedelmäinen, vahva katkeroisuus muuttaa pehmeän makusävyn kuivaksi. Valmistuksessa käytetyt mallaslajikeet ovat pilsner, münchener, vienna, suklaa ja vaalea cara. Humalat ovat saksalaiset tettnanger, hallertauer mittelfrüh ja tšekkiläinen zatec.

Olutuutuus edustaa Düsseldorfin ympäristössä Nord-Rein-Westfalenin alueen pitkää perinteistä altbier-tyyliä, jota hyvästä maineesta ja tunnetusta maukkaudesta huolimatta suomalainen kuluttaja ei oikein ole löytänyt. Alkon valikoimassa oli jonkin aikaa Saksan myydyin altbier, Diebels Alt (4,8 %, kantavierre 11,5 p-%, Diebels Brauerei GmbH & Co. KG, Issum, Saksa, perustettu 1878, omistaja vuodesta 2001 InBev Deutschland). Muita tunnettuja altbierejä ovat Uerige Alt (4,7 %), Frankenheim Alt (5,0 %) ja Schlösser Alt (4,8 %), joita satunnaisesti saa Suomessakin erilaisten teematapahtumien aikana. Pintahiivatekniikalla valmistettu tummahko, raikas altbier (”vanha olut”) nautitaan sirosta 2 desin ”Altbier-Becher”-lasista.

Tinkimättömien extreme-oluiden tekijänä Mikkeller on saanut innostuneen vastaanoton ja hyvän maineen olutharrastajien keskuudessa. Tässä olutsarjassa Herra Huurteinen on tavanomainen, mutta päivittäistavarakaupan valikoimassa hieno lisä. Nyt siis ulkomailla tehdään jo suomenkielisellä etiketillä jouluolutta! Olutta on valmistettu 3000 litran erä ja se on myynnissä ainoastaan Suomessa. Tervetuloa!

Kertalasipullo 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 4,99 e. (Arvio: J.T. Laakso, OLUTVERKKO)

Mainokset

Written by Toimittaja

09.11.2009 klo 10:09

Kategoria(t): Olut, Olutkulttuuri, Panimot

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jaa ettei mitään uutta tanskanmaalta. No nyt on. KIITOS!

  Tykkää

  Tanskanprinssi

  10.11.2009 at 01:38

 2. Hyvä Tanska Hyvä! Näytetään niille.

  Tykkää

  Miki

  09.11.2009 at 19:37


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: