OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Vuoden Olut Savukataja taas saatavilla

leave a comment »

Vakka-Suomen Panimon Savukatajaa valmistettiin keväällä pieni erä, 200 litraa, Helsingin Olutfestivaalille 15.-16.05.2009. HBF:n kisaraati nimitti Savukatajan Vuoden Olueksi 2009. Valinta yllätti uuden pienpanimon täydellisesti ja uusi keitto on valmistunut vasta nyt lokakuussa.

Savukataja tuli myyntiin Helsingissä Olutravintola Villi Wäinön Tummat & Vahvat – Mallasvoimaa! –teemaviikoille 1.10.2009. Muualla jakeluun päästiin Suomalaisen Oluen Päivänä 13.10. Marraskuussa valmistuu toinen erä ja panimo lupaa jouluksi vielä kolmannen erän.

Olut on sen verran harvinainen, että julkaisemme tässä luettelon paikoista, joiden valikoimassa se on.  Savukatajaa myyvät ravintolat:

Helsinki: The Fellows Bar, Cafe Bar 9, Casa Mare, Juttutupa, Kannelkrouvi, Maltainen Riekko, Olutkellari Helsinki, Olutravintola Nurkka, Pikkulintu, Villi Wäinö, One Pint Pub;

Oulu: Oluthuone Leskinen, Gloria, Never Grow Old; Tampere: Gastropub Nordic, Olutravintola Konttori, Pub Kahdet Kasvot, Gloria; Turku: The Old Bank; Jyväskylä: Old Brick’s Inn;

Hyvinkää: Pub Pelikenttä; Kerava: Public House O’Robins; Hamina: Jack-up; Joensuu: Gloria; Kuopio: Gloria; Varkaus: Oscar. Uusikaupunki: Gasthaus Pooki, Hotelli Aquarius, Hotelli Lännentie, Katjan Captain’s Makasiini, Ravintola Kahveli, Ravintola Wanha Mestari sekä Sualaspuar Oy. Uudessakaupungissa saatavilla 0,5 litran lasipullossa, muilla paikkakunnilla hanassa. Savukataja on tulossa myös Espoossa The Gallows Birdin Kekri-valikoimaan 31.10. alkaen.

OLUTVERKON arviot Savukatajasta löytyvät arviosivuilta. Alla olevassa koosteessa on alkuperäinen arvio toukokuulta sekä useita eri kokoonpanoilla laadittuja arvioita.

Tee oma arviosi ja lähetä se Kommenttien kautta kaikkien luettavaksi!

* Prykmestar Savukataja, Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki

9,0 %-til., tumma pohjahiivaolut, savuolut.

(3. testi) Väri on hyvin tumma, läpikuultavan punaruskea, kirkas. Vaahto on valkoionen, tiheä, niukka, kestävä. Tuoksu on vahva, makean paahteinenpalvilihamainen. Maku on täyteläinen, makean maltainen, paahtunut, palvatun lihainen ja savuinen sävy voimakkaana. Upeasti onnistunut savuolut – ansaitsee Vuoden Oluen tittelin!

Hana 0,4 l, anniskeluhinta 5,90 e. (Olutkellari Helsinki 20.10.2009).

(2. testi) Väri on tumma, valoa vasten tumma, viininpunainen sävy. Vaahto on valkea, epätasainen, kestävä. Tuoksu on savuinen, lihaisa. Maku on täyteläinen, vahva, alkoholimaisuus ja palvilihaisuus vaihtelevat jännittävästäi. Makean alkoholimainen, leipämäinen, lopussa löytyy myös lakritsaa, paahtuneisuutta. Luvattua katajan sävyä jää kaipaamaan. Oluen lämmettyä lasissa alkaa nousta tasapainoista, lämmittävää savuisuutta ja maltaista lakritsamaisuutta.

Hana 0,3 l, anniskeluhinta 5,60 e. (Villi-Wäinö 7.10.2009, Tummat & Vahvat – Mallasvoimaa! 1.10.2009 alkaen).

(1. testi) Väri on hyvin tumma, ruskean punainen, kirkas. Vaahto on ruskea, niukka rengas lasin reunalla. Tuoksu on tervainen, savuinen. Maku on täyteläinen, vahva, luoteikas, savuinen, makean lihaisa, muistuttaa palvattua kinkkua, korkea alkoholipitoisuus tulee esille myös maussa. Olutvierre on siivilöity katajanoksien läpi, mutta makua se ei ole juuri jättänyt, paitsi psykologisesti. Keväiseen makumuistikuvaan Savukataja ei palaudu vaan on lievä pettymys. Voi olettaa, että vaikutelma paranee oluen kypsyttyä vielä muutaman viikon. Persoonallinen erikoisuus toki edelleen.

Savukatajaa valmistettiin keväällä pieni erä, 200 litraa, Helsingin Olutfestivaalille 15.-16.05.2009. HBF:n kisaraati nimitti Savukatajan Vuoden Olueksi 2009. Valinta yllätti uuden pienpanimon täydellisesti ja uusi keitto on valmistunut vasta nyt lokakuussa. Savukataja tuli myyntiin Helsingissä Olutravintola Villi Wäinön Tummat & Vahvat – Mallasvoimaa! –teemaviikoille 1.10.2009. Muualla jakelu alkaa Suomalaisen Oluen Päivänä 13.10. Marraskuussa valmistuu toinen erä ja panimo lupaa jouluksi vielä kolmannen erän.

Hana 0,3 l, anniskeluhinta 5,60 e. (Villi-Wäinö 3.10.2009, Tummat & Vahvat – Mallasvoimaa! 1.10.2009 alkaen).

* Prykmestar Savu Kataja, Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki

9,0 %-til., tumma pohjahiivaolut, savuolut.

Väri on tumma, punaisen ruskea, heikosti läpinäkyvä. Vaahto on valkea, isokuplainen, laskeutuu nopeasti ja jää vahvana renkaana lasin reunalla. Tuoksu on savuinen, paahteinen, tervainen, alkoholi tupsahtaa lyhyesti esille. Maku on keskitäyteläinen, pirtsakan katkeroinen, voimakas, luoteikas, lievästi epätasainen, palvatun savulihan aromit erottuvat vahvana, vieno ripaus katajaa kuivattaa kokonaisuutta lopussa. Katajaisuus saatiin mukaan suodattamalla olutvierre katajanoksista kootun siivilän läpi. Yllättävää on myös näin vahvaksi olueksi varsin helppo juotavuus. Uutuusolutta valmistettiin pieni erä, 200 litraa, Helsingin Olutfestivaalille 15.-16.05.2009. HBF:n kisaraati nimitti Savu Katajan Vuoden Olueksi 2009. Valinta yllätti uuden pienpanimon täydellisesti ja seuraavan kerran olutta todennäköisesti on kuluttajien saatavilla vasta vuoden 2009 lopussa. Siihen saakka voi maistella Prykmestar Savu –olutta (5,5 %), Alkon hinta 4,43 e (0,5 l.).

Hana 0,2 l, anniskeluhinta 3,50 e, HBF 09. (Kaapelitehdas, Hki 15.05.2009)

Arviot kirjannut: J.T. Laakso, OLUTVERKKO

Advertisement

Written by Toimittaja

20.10.2009 klo 15:33

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: