Kansainvälinen Suomalaisen Oluen Päivä 13.10.

* Suomalaisen Oluen Päivää vietetään tiistaina 13.10. kansainvälisessä hengessä. Nimikkopäivän on julistanut venäläisen perheen perustama panimoyhtiö Sinebrychoff, joka sai ruotsinkielisen hyväksynnän rakennushankkeelleen  Helsingin Hietalahteen Venäjän keisarilliselta hallinnolta juuri 13. lokakuuta. Vuosi oli 1819 eli tasan 190 vuotta sitten.

Viime vuonna tanskalaisten omistama Sinebrychoff juhlisti Suomalaisen Oluen Päivää englantilaisen elintarvikejätin omistaman irlantilaisen Guinnessin merkeissä. Tänä vuonna esittelyssä on Sinebrychoffin ja sen omistajan, tanskalaisen Carlsbergin amerikkalais-eurooppalaisen, kautta maapallon toimivan yhteistyökumppanin ABInbevin belgialainen lagerpanimo Stella Artois.  Sinebrychoff on vahvana taustavoimana Suomen olutmestarin valinnassa. Finaali pidetään juuri 13.10. ja voittaja pääsee edustamaan Suomea Stella Artois World Draugh Master -turnaukseen Yhdysvaltoihin.

* Suomalaiset hanaoluet ovat tarjouksessa koko Suomalaisen Oluen Päivän ajan HOK-Elannon OlutHuone -ryhmän ravintoloissa. Puolen litran tuoppi maksaa 3 euroa.

* Suomalaisen Oluen Päivänä maassamme toimii 30 panimoa, yksi suuri yksikkö on juuri suljettu, yhden suuren sulkemisesta vuoden kuluttua on juuri saatu ilmoitus ja yksi pikkuinen yksikkö on aloittelemassa toimintaansa.

* Suomalaisen Oluen Päivänä suomalaisten oluenkulutuksesta noin 98 % on kotimaassa valmistettua olutta.

6 vastausta artikkeliin “Kansainvälinen Suomalaisen Oluen Päivä 13.10.

  1. Linkki johtaa tosiaan edellisen vuoden Suomalaisen Oluen Päivän merkeissä koottuun artikkeliin. Se tuntuu olevan edelleen ”voimassa”.

    terveisin OLUTVERKON Toimitustiimi

    Tykkää

  2. Hupaisaa että juuri olutjekkuilun vuoksi joutui yle newsin toimittaja liipasimelle.

    Tykkää

  3. Ihan hyvä, 13.10. Onhan se joka vuosi… mutta tämä artikkeli oli kirjoitettu 6.10.2009! Silloin se taisi olla tiistai, kun tänä vuonna 2010 se on keskiviikko :)

    Tykkää

  4. Hienoa, Suomi-Olut! Toivottavasti pärjää edelleenkin vaikka kilpailu se vaan lisääntyy… ONNEA!

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.