OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

”Lahden parhaita ravintoloita: Teerenpeli, Santa Fe, Metro!”

leave a comment »

Lahden keskustan monien tyydyttävien ravintoloiden joukossa ei ole tungosta kiitettävään luokkaan. ”Citymies suosii enää lähinnä kaupungin kahden johtavan ravintoloitsijan eli Rami Salmisen ja Anssi Pyysingin luomuksia.”

Anssi ja Marianne Pyysingin perheyhtiön ravintoloiden Teerenpelin, Taivaanrannan ja kesäravintola Teerenrannan  sekä Salmisen ruokailuravintola Santa Fen ja toritapahtumien rinnalle Citymies nostaa Kari Kaksosen ja Ville Valkeapään isännöimän Kellari & Terassi Metron, torin laidalla Marolankadulla. 

Tämä pakinoitsijanimimerkki Citymies on Erkki Lyytikäinen, joka havainnoi entisaikojen ”Bussiness Cityn” ravintolatilannetta sunnuntain (14.6.09) Etelä-Suomen Sanomissa.  Jonkinlaisia tulevaisuuden odotuksia kirjoittaja suuntaa Aleksanterinkadulla sijaitsevan Seurahuoneen kesäkuussa uudelleen avattuun ”retro-Pihattoon” , jolla on tosi upea historia 70-luvun ainoana piharavintolana Lahdessa.

Pyysingin ja Salmisen hallussa on ”viisasten kivi, jolla he hakkaavat amatööriravintoloitsijat 6-0”, elikkä he ”ovat alati osanneet panostaa henkilökuntaansa”. ”Perheyritykset toteuttavat elämäntehtävää, rakastavat työtään ja antavat sille kaiken.” Vastaavina esimerkkeinä myös Coussicca ja Salud Tampereella nousevat esille.

TAUSTATIETOJA  – J.T. Laakso

Olutravintola Teerenpeli sijaitsee Vapaudenkadulla ja sen erikoisuutena ovat omat oluet ja siiderit, joita Panimo & Tislaamo Teerenpeli tuottaa. Ravintola Taivaanranta on siisti ja tyylikäs ruoka- ja seurusteluravintola, jossa on myös Teerenpelin kioski, eli mahdollisuus hankkia alle 4,7-prosenttisia juomia mukaan. Panimo on juuri tänä keväänä muuttanut Taivaanrannan kellarista uusiin tiloihin Kujalan kaupunginosaan. Teerenranta on olut- ja seurusteluravintola Lahden satamassa.  

Metro on Lahden monipuolisin olutravintola, joka sijaitsee kellarissa Lahden torin reunalla, entisessä yleisessä käymälässä. Erikoisuutena on jatkuvasti valikoimassa oleva Joutsalainen Sahti sekä monet erikoisuudet maailmalta.

Santa Fe on meksikolaistyylinen ruokailuravintola. Oluet ovat tavanomaisia vaaleita lagereita, viinilista sen sijaan kunnioitettava.

Written by Toimittaja

15.06.2009 klo 10:53

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: