OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Uudenkaupungin vahva Savu Kataja Vuoden Olueksi

with one comment

Uudessakaupungissa vajaa vuosi sitten toimintansa aloittaneen Vakka-Suomen Panimon 9-prosenttinen uutuussolut Prykmestar Savu Kataja nimettiin Vuoden Olueksi Helsingin Olutfestivaalilla.

Heidi Jaakkola ja Jani Vilpas ovat HBF-kisan sankarit: Savu sai hopeaa, Savu Kataja kultaa sarjoissaan ja vielä pääpalkinto! © Kuva J.T. Laakso

Heidi Jaakkola ja Jani Vilpas ovat HBF-kisan sankarit: Savu (5,5 %) sai hopeaa, Savu Kataja kultaa pienpanimoiden pohjahiivaoluiden sarjassa ja vielä pääpalkinto! © Kuva J.T. Laakso

Savu Kataja on vahva ja luonteikas oluterikoisuus, jonka esikuva löytyy Baijerin Bambergistä maailmankuulusta palvatun lihan aromeja sisältävästä savuoluesta. Panimomestari Jani Vilppaan kehittämässä versiossa on mukana suomalaisen sahdinkin mausteena tuttua katajaa. Tänä vuonna saattaa toistua vuoden 2005 tilanne, kun Vuoden Olueksi valittiin myös savuinen uutuus, Panimo & Tislaamo Teerenpelin Sauhusanttu (5 %).  Sauhusantun tuotantoerä loppui kevään HBF:lla ja seuraava valmistui vasta aivan loppuvuodesta. VASP:n Savu Katajaa ei ole tarkoitus pullottaa eivätkä Heidi Jaakkola ja Jani Vilpas osanneet vielä voitonhuumassaan sanoa, mihin Savu Kataja tulee tarjolle. – Ainakin festareilla tätä nyt saa, jatkoa katsellaan sitten myöhemmin. Olutta valmistettiin HBF:n kilpailua varten vain 200 litran erä. Vuoden Siideriksi valittiin Dunkerton’s Black Fox Iso Britanniasta jaVuoden Viskiksi Bowmore 18 vuotta kypsytetty Islaylta Iso Britanniasta. Nin kutsuttujen pohjoismaisten siidereiden sarjassa kärkeen sijoittui Sinebrychoffin lisenssillä valmistama Crowmoor Extra Dry. Lauantaina päättynyt HBF järjestettiin 12. kerran Kaapelitehtaalla Helsingissä. Yleisöä festivaali keräsi noin 9000 henkilöä. OLUTVERKON ARVIO:

© Kuva: J.T. Laakso

© Kuva: J.T. Laakso

Väri on hyvin tumman ruskea, punertava, läpikuultava. Vaahto on ruskea, tasainen, melko vähäinen ja haihtuu kokonaan. Tuoksu on savuinen, saunapalvatun lihan tapainen. Lihaisuus on myös maussa aluksi vahvana, jälkimakua kohden katajamainen sävy nousee esille. Maku on keskitäyteläinen, tasapainoinen, lämmittävä, sävykäs ja luonteikas. Vahvaksi olueksi helppo juotavuus yllättää. Pisteitä: 91 / 100. Lue lisää HBF-oluiden – ja muidenkin – arvioita.

Advertisements

Written by Toimittaja

15.05.2009 klo 20:48

Kategoria(t): Olut, Olutkulttuuri, Panimot

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hienoa, että uutukainen panimo pärjää hyvin. Ikävää vain oluesta kiinnostuneiden kannalta, jos Vuoden Olutta ei saa helposti mistään. Kannattaa varmaan lähteä turistiretkelle Uusikaupunkiin…

    Tykkää

    Satu S.

    16.05.2009 at 13:38


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: