OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Vakka-Suomen Panimon olut myytiin loppuun! Mukana SOPP:ssa!!!

leave a comment »

Syksyllä 2007 Uuteenkaupunkiin perustetun Vakka-Suomen Panimon eli VASP:n ensimmäisen oluen ensimmäinen tuotantoerä valmistui juhannusta edeltävänä keskiviikkona. Samana päivänä, 18.6., iltapäivällä kaikki 4000 litraa oli myyty loppuun!

Panimomestari Jani Vilppaan valmistama olut on vaalea täysmallaslager Prykmestar Pils (4,5 %), jota on taas heinäkuun puolivälin jälkeen saatavissa puolen litran lasipulloissa ja viiden litran tynnyreissä lähinnä Uudenkaupungin ravintoloissa ja marketeissa sekä panimon omassa myymälässä Vakka-Suomen Puhelimen toimitalon alakerrassa, Pohjoistullikatu 11.

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen toimituserä on saatavissa Espoon Leppävaarassa Kauppakeskus Sellon CM:ssa. Myös ensimmäinen omaetikettiolut on pullotettu valkeakoskelaista asiakasta varten. VASP on mukana Helsingin Rautatientorin Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa 24.-26.7.

Lähiviikkojen aikana valmistuu 2000 litran erä saksalaistyylistä Schwarzbieriä (4,5 %) ja heinäkuun lopulla vielä pintahiivalla valmistettu, englantilaistyylinen Pale ale (4,2 %).

Vakka-Suomen Panimo Oy:n taustalla ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla runsaat seitsemän vuotta työskennellyt Jani Vilpas ja LWT:n myyntisihteerinä toiminut Heidi Jaakkola. Yhtiön osakkaana on myös kalafirma Sarda Oy Uudestakaupungista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: